5 Redenen om te investeren in het schoonmaakonderhoud van uw kantoor of bedrijfspand.

 1. Het ziekteverzuim neemt af

  Wanneer de werkplekken periodiek schoongemaakt worden, krijgen vuil en schadelijke bacteriën minder kans. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het ziekteverzuim significant daalt als de werkplekken wekelijks grondig schoongemaakt worden door een professioneel schoonmaakbedrijf.

 2. De werknemerstevredenheid en –productiviteit nemen toe

  Iedereen voelt zich fijner in een nette omgeving. De ervaring leert dat werknemers die in een schone ruimte werken, tevredener zijn over hun werkomgeving en meer betrokken zijn bij het bedrijf. Bovendien zorgt een schoon en geordend bureau voor weinig afleiding en dat komt weer ten goede aan de productiviteit. Daarnaast zet een schone en opgeruimde omgeving de werknemer ertoe aan om zijn eigen werkplek schoon en opgeruimd te houden.

 3. Schoonmaken is beter voor het milieu

  Medewerkers brengen steeds meer tijd door achter het toetsenbord. Het goed schoonhouden van het toetsenbord is ook goed voor het milieu. Veel bedrijven en organisaties kiezen ervoor om de toetsenborden om het jaar te vervangen omdat ze vies zijn. Dat is niet erg milieuvriendelijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de CO2-uitstoot bij het vervangen van de toetsenborden gelijk staat aan de CO2-uitstoot bij 7 jaar reinigen.

 4. Een representatieve werkomgeving heeft een positief effect op de klantbeleving

  Als een nieuwe (potentiële) klant uw bedrijf binnenkomt, vormt zich meteen een eerste indruk. Een schoon en opgeruimd kantoor of bedrijfspand zorgt voor een aangename klantbeleving. Wie wil er nu zakendoen met iemand die zijn eigen werkplek niet op orde heeft? Het zet een (potentiële) klant op zijn minst aan het denken…

 5. Schoonmaakonderhoud komt ten goede aan de levensduur van het pand en de roerende zaken.

  Goed schoonmaken betekent ook goed voor uw (on)roerend goed zorgen. Als het schoonmaken van een kantoor of bedrijfsruimte vakkundig onderhouden wordt, heeft dit een positief effect op de levensduur van het pand en van de overige roerende zaken.

Geschreven door: Nicole van Heumen