En die 36 kilogram is niet de enige winst, we bespaarden ook 60 kilogram op ruwe olie en zorgden voor maar liefst 1900 kg minder CO2- uitstoot! Enkel doordat we bij onze schoonmaakdiensten werken met milieuvriendelijke producten. Wie mij een beetje kent weet dat ik me enorm inzet voor een duurzame en verantwoorde manier van ondernemen, dat het geïntegreerd is in alle facetten van onze bedrijfsvoering. En dat ik ook echt geloof dat het helpt als ieder van ons zijn steentje bijdraagt. Als je dan zo’n certificaat ontvangt, en je het bewijs ziet dat je daadwerkelijk een enorm verschil gemaakt hebt, dan hoef ik denk ik niet uit te leggen dat hier een trots man zit.

Betrouwbare schoonmaakoplossingen voor de lange termijn

De Green Care producten waar wij mee werken zijn van Werner & Mertz, een Duits bedrijf dat koploper is in innovatief klimaatbewust schoonmaken. Zij onderwerpen hun reinigingsproducten continu aan een beoordelingssysteem dat van toepassing is op zowel de ingrediënten van het product als de verpakking ervan. Dit resulteert in betrouwbare, milieuvriendelijke schoonmaakoplossingen waar de hele wereld op lange termijn beter van wordt.

Een van de speerpunten van het bedrijf is het Recyclate Initiative, dat een gesloten systeem stimuleert voor productie, gebruik en recyclen van kunststof verpakkingen, ook wel “Upcycling” genoemd.

De CO2– prestatieladder

Als u uw schoonmaak door ons laat verzorgen, kunt u de CO2-uitstoot ook enorm beperken. In een eerder blog legden wij uit hoe dat punten op kan leveren voor de CO2– prestatieladder: een instrument dat wordt gebruikt als CO2– managementsysteem en als aanbestedingsinstrument. Dit kan een gunningsvoordeel opleveren in het aanbestedingsproces of korting op de inschrijfprijs ervan. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met mij op.

Rogier Coppejans, CSS Schoonmaakdiensten B.V.