Lees in dit blog hoe wij de nieuwste, milieuvriendelijke technologieën inzetten om voor onze opdrachtgevers een schone, stabiele werk- en leefomgeving te creëren.

De coronacrisis brengt niet alleen een hele nieuwe kijk op hygiëne met zich mee: wereldwijd groeit ook nog meer het besef dat we echt zuiniger met de aarde om moeten springen. Dat het twee voor twaalf is. Iets waar wij ons bij CSS al jarenlang bewust van zijn en waar wij ons al geruime tijd actief voor inzetten. Wij weten dat het loont en dat je met relatief kleine aanpassingen een grote impact kunt maken op het gebied van duurzaamheid.
Hoewel de wereld in de greep is van het gevreesde virus en de schoonmaak een cruciale rol speelt in de bestrijding ervan, gaan de technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzaam schoonmaken gelukkig gewoon door. En ze worden steeds innovatiever. Iets wat wij alleen maar omarmen. Want waar bij onze oprichting in 1954 het credo ‘gewoon heel erg goed poetsen’ luidde, staan wij nu in de frontlinie om de professionele, milieuvriendelijke schoonmaak naar een hoger plan te tillen. Hygiënisch, efficiënt, veilig, slim, innovatief, maar vooral duurzaam: dat is ons nieuwe normaal. Wij laten u dan ook graag kennismaken met de nieuwste technologieën en producten die wij in onze bedrijfsvoering toepassen.

Schoonmaken met ozonwater

Ozon -een natuurlijk gas dat je kunt ruiken na een stevige onweersbui- wordt al lange tijd toegepast in de schoonmaak. Bijvoorbeeld bij het reinigen van drinkwater, zwemwater of voor het verwijderen van geuren. Het is een oxidant dat onder meer geurtjes, bacteriën en schimmels verwijdert. Krachtig schoonmaken zonder chemicaliën dus. Wij werken met de schoonmaaksystemen van Tersano, die koud water transformeren in ozonwater. Het water is volstrekt veilig: je kunt het drinken, geeft geen allergische reacties en is vierentwintig uur lang actief als reinigingsmiddel. Daarna keert het terug in zijn originele staat: water en zuurstof, wat het uiterst duurzaam maakt.

Afvalbakken die zelf nooit afval worden

Afvalverwerking is ook een punt dat veel aandacht verdient. In 2050 moeten we namelijk onze economie laten draaien op hernieuwbare grondstoffen en daarbij speelt afvalverwerking en -inzameling een grote rol. Wij werken met én verkopen de afvalbakken van Afvalbox. Deze circulaire bakken zijn gemaakt van meerlaags verlijmd karton, waarvoor geen bossen zijn gekapt, maar juist bomen zijn geplant! De afvalbakken zijn vrijwel zonder CO2-emissie geproduceerd, waardoor zij nagenoeg geen CO2- footprint nalaten. Ze zijn extreem sterk en na jarenlang gebruik voor 100% recyclebaar. De afvalboxen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen voor verschillende soorten van afvalscheiding (bijvoorbeeld glas, plastic, restafval, Covid-19 afval etc.). Ook zijn er extra opties mogelijk zoals wielensets, vloeistofreservoirs, wandpanelen en een optie voor bekerinzameling.

Probiotische lucht- en omgevingsbehandeling

Goede bacteriën inzetten om slechte bacteriën te verwijderen: probiotica dragen bij aan een stabiele, gezonde, op de natuur gebaseerde leefomgeving. Breezo ontwikkelde luchtkwaliteitsoplossingen op basis van deze gezonde bacteriën. Door probiotica in de ruimtes te vernevelen, verbetert continu de algehele hygiëne en ontstaan bio-evenwichtige binnenruimtes. Het verspreiden van deze probiotische mist zorgt ervoor dat het risico van infecties sterk verminderd en de aanwezigheid van allergenen met maar liefst 90% afneemt. Deze nieuwe technologie is geschikt voor alle sectoren waar een gezond binnenklimaat gewenst is: van scholen en kantoren, tot aan sportscholen, concertzalen, ziekenhuizen en hotels. Breezo biedt verschillende oplossingen voor zowel kleinere kantoor- en werkruimtes als aan grote ruimtes van 1500m2. Ook is er een oplossing om de probiotische verneveling te integreren in het bestaande ventilatiesysteem (tot 9000m3). Daarnaast kunnen wij met deze probiotische technologie de omgeving behandelen. Hierdoor ontstaat een gezonde microflora op alle oppervlakten en is een diepgaande reiniging van moeilijk toegankelijke plekken mogelijk.
Het grote voordeel van de probiotische producten is dat ze veel verder gaan dan enkel milieuvriendelijkheid. De micro-organismen zijn honderd procent natuurlijk. Wanneer ze na gebruik opnieuw in het milieu terecht komen, dragen ze actief bij tot waterzuivering en het behoud van een natuurlijke microbiële balans.

Schoonmaken is en blijft onze passie. Daarom blijven wij ons -net als onze leveranciers- richten op het vergaren van nieuwe kennis en inzichten in reinigingstechnieken. De ontwikkelingen waar we achter staan, proberen we waar mogelijk te integreren in onze dagelijkse werkzaamheden. Veranderen doe je samen! Wilt u meer weten over onze aanpak of over de bovengenoemde producten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Rogier Coppejans
CSS Schoonmaakdiensten